Choď na obsah Choď na menu
 


OTJ MORAVANY - Spartak Myjava 3:1 (1:0)

3. 8. 2009

 

1.kolo   2.8.09   "muži"

 Obrázok

 

 

 

 

MORAVANY - Moravanci zatlačili nováčika od úvodných minút do defenzívy, no strelecky sa dlho nedokázali presadiť. Benko mieril vysoko nad a šancu nevyužil ani Moravčík.

Od 31. min hrali hostia desiati, čo Moravanci aj využili. V 36. min ešte Vido nedal, no v 42. min sa už ten istý hráč nemýlil - 1:0. V 46. min spálili domáci tutovku, ale v 54. min premenil Kotulov center na druhý gól OTJ umiestnenou hlavičkou Vido. Dobre hrajúci Kotula išiel v 64. min sám na brankára, no trafil len do neho. O desať minút neskôr hostia znížili z jedenástky na rozdiel gólu, no v 90. min sa Kotula zbavil dvoch obrancov, prihral Hambálkovi, ktorý upravil na konečných 3:1.

Zostava OTJ:  Haško - Benko (72. Chebeň), S. Otočka, Piovarči, Glos, Šiška, Gligič (58. Hambálek), Moravčík (58. Kirka), Kotula, Vido, M. Otočka. 

                                                                                              Rudolf Zelenay

 

Komentár k zápasu z pohľadu hostí:

 

1. kolo (1. 8. 2009) :
MORAVANY - TJ SPARTAK MYJAVA 3:1 (1:0)


Zostava Myjavy :
Solnička, Kumančík, Černáček,. Hyža, Kvasnica, Kročian (Adamec), Duga, Bončo, Mihál (Oríšek), Kosík, Sloboda.

Za úmorného tepla pred asi 612 divákmi, z ktorých minimálne polovica bola z Myjavy odohrali myjavskí futbalisti historicky prvý druholigový zápas.
Domáci hráči skončili v minulom ročníku v prvej päťke a hlavne svoje domáce zápasy vždy odohrali kvalitne. Hostia z Myjavy zasa ako nováčik súťaže chceli predviesť kvalitnú hru a možno i prekvapiť výsledkom.

Nakoniec k tomu veľa nechýbalo.
Od úvodného hvizdu rozhodcu Miroslava Jaška z Trenčína sa obe mužstvá oťukávali a hra sa odvíjala v strede ihriska. Prvú strelu vyslal na Solničkovu bránu domáci Benko, no mieril vysoko nad bránu. To bolo v 6. minúte. V 9. minúte domáci obranca zahlavičkoval malú domov tak, že Kosík loptu vystihol, no v ťažkej pozícii skórovať nedokázal. Potom sa dlhé minúty po futbalovej stránke nič podstatné nedialo. Hra bola vyrovnaná, dostatočne agresívna i tvrdá. Padli aj prvé žlté karty. V 15. minúte ju dostal Mihál, v 23. minúte Duga. Veľmi dôležitý moment zápasu prišiel v 31. minúte, keď po faule v strede poľa videl Ján Duga od rozhodcu druhú žltú kartu a tým pádom aj červenú. Tento moment ovplyvnil ďalší priebeh zápasu, keď domáci hráči v početnej prevahe dobre kombinovali, mali hru a loptu viac na svojich kopačkách a patrila im aj herná a územná prevaha. Gólové šance však neprichádzali a strely alebo náznaky šancí likvidoval istý brankár Solnička. V 36. minúte domáci hráč nožničkami neprekvapil myjavského brankára a gól stále nepadol. Prvý gólový moment prišiel v 42. minúte po centri domácich z ľavej strany, kde si na prednú tyč nabehol útočník Vido, predskočil myjavského obrancu a hlavou do bližšieho vinkla otvoril skóre. 1:0. Tak skončil polčas.
Hostia v druhom polčase začali viac kombinovať, no do šance sa nedostali. Naopak, v 49. minúte Solnička vyboxoval veľmi nebezpečný center Kotulu z ľavej strany na rohový kop. V 54. minúte prišla druhá nenápadná domáca akcia opäť z ľavej strany a možno povedať že veľmi podobná tej prvej gólovej. Na center z ľavej strany si nabehol znova Vido, predskočil oboch myjavských stopérov a hlavou upravil na 2:0. Domáci sa ukľudnili, dobre kombinovali väčšinou v strede poľa, dávali si evidentný pozor na straty lopty a tak pri číselnej prevahe sa hostia príliš do šancí nedostali. Výnimkou bola šanca Hyžu hlavou v 61. minúte. V 64. minúte Solnička výbornú Kotulovu strelu chytil. V 73. minúte hostia podnikli brejk, Kosík prehlavičkoval domácich stopérov a Slobodu v šestnástke domáci obranca fauloval. Nasledoval pokutový kop, ktorý Bončo s istotou premenil. 2:1. Hostia zacítili šancu a prebrali iniciatívu. Prišli aj dve výborné gólové príležitosti. V 85. minúte po osi Oríšek – Kvasnica sa dostal k lopte Hyža, no nedokázal skórovať. Tutovku na vyrovnanie mal potom v 88. minúte Sloboda, ktorý zužitkoval výborný Kvasnicov center, predĺžený ešte stopérom Černáčkom (bol v závere na hrote v snahe o vyrovnanie). Loptu si zasekol, krížnou strelou však v tutovke neprekonal domáceho brankára, ktorý bravúrne zasiahol. Záverečný hosťujúci vabank domáci využili v nastavenom čase na gól Antálka po centri Kotulu, keď išli prakticky štyria hráči v Moravian na jedného obrancu. 3:1.
Hostia si tak v závere bod nevybojovali, ale za predvedenú hru proti veľmi kvalitnému súperovi si pochvalu zaslúžia.

 

 

Výsledky 1. kola:

 

AFK Nové Mesto nad Váhom - DAC 1904 Dunajská Streda "B" 2:1 (1:0)
Góly: 10. Šupka, 46. Lukáš Šebek - 55. Brunčík, rozhodoval: Knopp, 200 divákov

MFK Vrbové - FKM Nové Zámky 3:0 (1:0)
Góly: 29., 47. a 78. J. Jelšic, rozhodoval: Sliš, 297 divákov

ŠK Blava Jaslovské Bohunice - Spartak Trnava "B" 0:1 (0:1)
Gól: 31. Hlavatovič, rozhodoval: Černek, 201 divákov

OTJ Moravany nad Váhom - TJ Spartak Myjava 3:1 (1:0)
Góly: 42. a 54. Vido, 90. Hambálek - 74. Bončo (z 11 m), rozhodoval: Jaška, 613 divákov

Slovan Bratislava juniori - FK Rača 2:0 (2:0)
Góly: 41. Štepanovský (z pok. kopu), 44. D. Urban, rozhodoval: Páchnik, 100 divákov

ŠK Bernolákovo - FK Slovan Nemšová 0:1 (0:0)
Gól: 76. R. Častulín, rozhodoval: Hádek, 350 divákov

FC Nitra "B" - MFK Topvar Topoľčany 1:0 (1:0)
Gól: 12. Bratský, rozhodoval: Špaček, 150 divákov

FK Spartak Vráble - ŠK SFM Senec 0:3 (0:1)
Góly: 11. Polgár, 84. P. Brezík, 87. Hromkovič, rozhodoval: Gábor, 655 divákov