Choď na obsah Choď na menu
 


 

  Rezervný tím FK DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý je so 16 bodmi z 23 zápasov aktuálne na poslednom 16. mieste tabuľky tretej najvyššej slovenskej súťaže II. ligy skupiny Západ, nenastúpil v prvú májovú sobotu na majstrovský duel 24. kola v Moravanoch nad Váhom proti domácemu mužstvu OTJ.

Podľa slov generálneho manažéra FK DAC Dušana Chytila bol dôvodom tohto kroku nedostatočný počet futbalistov, ktorí by do Moravian nad Váhom mohli vycestovať. "Realizačný tím nášho B- tímu mal k dispozícii siedmich zdravých hráčov. Ostatní boli v čase zápasu chorí, zranení, respektíve hrali za A-mužstvo corgoňligový duel v Nitre, alebo za ligový dorast. Preto sme tých siedmich zdravých hráčov nemohli nikým ďalším doplniť," povedal v pondelok pre agentúru SITA generálny manažér tímu zo Žitného ostrova. Dušan Chytil pripomenul, že rezervu DAC-u počas aktuálnej sezóny 2009/2010 pravidelne posilňovali hráči A-tímu, ktorí sa nedostali na súpisku trénera Dunajskej Stredy Kurta Gargera.

"Uvedomujeme si, že sme fanúšikov v Moravanoch nad Váhom sklamali, ale s torzom mužstva našej rezervy bolo zbytočné cestovať na tento zápas. Aj tak by sme nemohli hrať. Konštelácia hviezd v sobotu popoludní bola pre nás tak nepriaznivá, že sme bez boja prišli o tri body, ktoré v súčasnej situácii potrebujeme ako soľ," pokračoval D. Chytil.

Funkcionár FK DAC však tému predčasného úteku z druholigového bojiska alebo porazeneckého "hádzania uteráka do ringu" odmietol. "Aj keď sme v II. lige Západ na poslednom 16. mieste, boj o zotrvanie v tejto súťaži ešte v žiadnom prípade nevzdávame. Do konca súťaže je ešte šesť kôl, v ktorých sa bude hrať o 18 bodov - a my za 13. - 14. miestom zaostávame o desať bodov. Ešte sme nezložili zbrane. Aj naša rezerva bude bojovať o druholigovú príslušnosť až do úplne posledného 30. kola," dodal Dušan Chytil.

Prípadom nenastúpenia B-mužstva DAC v Moravanoch sa bude zaoberať športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ), Vážskomoravanci s najväčšou pravdepodobnosťou zvíťazia kontumačne 3:0.

                                                                                                                  zdroj: www.profutbal.sk