Choď na obsah Choď na menu
 


 

Čistky v Moravanoch:

Tréner Lintner skončil, Laca vyhodili

 

  Futbalisti Moravian nad Váhom sú bez trénera. Vedenie klubu sa rozhodlo ukončiť spoluprácu s Milošom Lintnerom. Na zlé výkony doplatili aj niektorí hráči.

MORAVANY NAD VÁHOM. To, čo sa vo futbalových kruhoch v trnavskom regióne len pošepkávalo, sa minulý týždeň stalo skutočnosťou. Po zlých výsledkoch futbalistov Moravian sa porúčal tréner Miloš Lintner, a na lavičke mužstva druhej ligy ho do konca sezóny zastúpi prezident klubu Igor Kirka. „Rozhodol som sa, že Miloš Lintner už nebude naším trénerom. Nebol som spokojný s výsledkami ani predvádzanou hrou. Sedem zápasov sme nevyhrali a hra nezodpovedala vytvoreným podmienkam a kvalite hráčskeho kádra," vyjadril sa prezident klubu Igor Kirka.

Okrem zmeny na trénerskom poste nastali čistky aj v hráčskom kádri. „Erik Laco v našom klube skončil. Nepredvádzal výkony, ktoré som od neho očakával. Ďalší traja hráči dostali podmienečné výstrahy," prezradil Igor Kirka, ktorý sa rozhodol, že mužstvo povedie z lavičky vo zvyšných jesenných kolách práve on.
„Myslím si, že to je najlepšie riešenie. Mužstvo poznám veľmi dobre a som presvedčený, že to je v momentálnej situácii správna voľba," pokračoval. Hráčov, ktorí dostali podmienky, prezident klubu nemenoval. Podľa našich zistení ide o trojicu Michal Adamovič, Peter Kotula a Jozef Glos.

Kirka však bude viesť Moravany len dočasne. „S adeptom na miesto trénera klubu rokujem. Stretli sme sa, ale všetko je ešte v štádiu riešenia. Od dohody však nie sme ďaleko," vyslovil sa prezident a zároveň majiteľ klubu, no meno budúceho kormidelníka povedať nechcel. „Bude to mladý, perspektívny tréner v najlepších rokoch," povedal a dodal: „Do začiatku zimnej prípravy budeme mať v tejto otázke jasno."

Na uvoľnený post trénera je podľa informácií z futbalových kruhoch niekoľko kandidátov. Podľa našich zistení by sa však šéfom moravianskej lavičky mal stať Trenčan Jaroslav Jurkovič, ktorý pôsobil v meste pod hradom Matúša Čáka ako asistent trénera a rovnako trénoval v mládežníckych družstvách AS Trenčín.

utorok 3. 11. 2009 | Michal Bachratý