Choď na obsah Choď na menu
 


Dva kluby, jedno vedenie

 

  Prvý jarný tréning absolvoval druholigista z Moravian minulý piatok. Viedol ho už tréner Andrej Filip, ktorý naposledy pôsobil v klube FC Neded.

  Jeho asistentom sa stal Martin Kobora. Moravany odišli v utorok na päťdňové kondičné sústredenie do Piešťan. V sobotu 22. januára odohrajú prvý prípravný zápas proti Nitre. "Na jar už nepočítame so službami trojice Ján Moravčík, Vladimír Candrák a Miroslav Jančovič," povedal prezident klubu Igor Kirka. V hľadáčiku sú však iní piati hráči. Moravany uvažovali aj o angažovaní dvojice Francúzov alžírskeho pôvodu, ktorí neuspeli na skúške v Spartaku Trnava. " Napokon u nás zostane iba Mehdi Karim."

  Moravany s Filipom

  " Na úvodnom tréningu sa mi hlásili pätnásti hráči. Menšie zdravotné problémy má len Vlastimil Benko," uviedol tréner Filip. V týchto dňoch by sa malo ešte uzavrieť hosťovanie stredného záložníka Martina Horúcku z Bánoviec. Očakáva sa aj príchod Ľuboša Vyskoča z J. Bohuníc. "Budeme sa na tréningoch stretávať šesťkrát do týždňa. V pláne máme aj jeden zápas týždenne." Po Nitre nasleduje prípravný duel s Dubnicou, Spartakom B, Ružomberkom, Šúrovcami, Veľkými Ludanicami, Petržalkou a Veľkými Kostoľanmi. Generálku na ligu si odbijú Moravany v Bánovciach. "Moravany sú druholigovým klubom. Je to vyššia súťaž, akú som trénoval v Nedede. V mojom novom klube je prioritou záchrana. Ale treťoligový mal zas vysoké ambície. Takže v obidvoch prípadoch ide o náročnú prácu," dodal bývalý hráč Spartaka Trnava Andrej Filip.

  Jančula v Piešťanoch 

  Až do Trnavy prenikli fámy o tom, že by sa v budúcnosti mohli Moravany a Piešťany spojiť a vytvoriť tak jeden klub. "Je aj nie je to pravda," začal opatrne Igor Kirka. "Skutočnosť je taká, že obidva kluby budú hrať v tých ligách, kde doposiaľ. Budú mať však spoločné vedenie," upresnil. Spoločné vedenie ale znamená, že už musí byť jasno aj v otázke rozdelenia funkcií. "Áno, máme v tom jasno," pripustil Kirka a po krátkej pauze potvrdil, že bude prezidentom pre oba kluby. "Táto myšlienka vznikla z jediného dôvodu. Vylepšiť postavenie oboch mužstiev vo svojich ligách. V rámci možností si budeme požičiavať aj hráčov." V Piešťanoch nepredĺžili kontrakt s trénerom Vladimírom Ekhardtom, natíska sa teda otázka, kto povedie treťoligistu. Odpoveď je prekvapujúca. "Trénerom sa stal Tibor Jančula. V minulosti výborný futbalista, uvidíme akú prácu u nás odvedie ako tréner."

  Obidva kluby sa predstavili aj v spoločnom zápase. V stredu 19. januára nastúpili na prípravný duel proti Spartaku Trnava na sústredení v Piešťanoch. Prvý polčas odohrali proti Spartaku Moravany, druhý Piešťany.

  (Trnavský hlas)

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

no teda

(Artur Nemotorník, 1. 3. 2011 14:49)

a máme to priamo asi od zdroja

prognoza

(Igor k., 28. 2. 2011 15:50)

kokot z toho bude . . .ale velky !

fasfs

(fako, 20. 1. 2011 21:03)

Konečne mudry napad.. fako:D