Choď na obsah Choď na menu
 


Gligič: "Nemáme taký silný tím ako pred rokom."

  MY noviny

 

 

 

 

Gligič: Nemáme taký silný tím ako pred rokom

 

  Minulosezónny vicemajster je po jeseni trinásty. Štart síce Moravany nemali zlý, no v závere to v tíme akosi prestalo fungovať.

  Moravany nad Váhom - V minulej sezóne doviedol tréner Peter Jančovič mužstvo k historickej druhej priečke v tabuľke, čo bol pre malú obec výborný výsledok. Mužstvu však v novej sezóne chýbali skúsení hráči ako bratia Otočkovci či Peter Kotula. V závere jesene prišli vysoké prehry a čím ďalej sa pošuškáva, že na miesto trénera Jančoviča príde už čoskoro nový kouč. Informáciu nám však nikto z klubu zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

  "Situácia v klube je zložitá. Nemáme ani taký silný tím ako minulý rok. Nezohrali sme sa v lete a na začiatku súťaže a forma neprišla ani v priebehu jesene. Preto hráme v spodnej časti, " priznal otvorene srbský stredopoliar v službách Moravian Vladimír Gligič. "Minulý rok bolo v tíme niekoľko starších, skúsenejších hráčov, ktorí vedeli potiahnuť aj ostatných. Prišli k nám mladí hráči, ktorí nepochybne majú svoju perspektívu, ale bohužiaľ, faktom je, že sme dole a aby sme nehrali o záchranu, budeme musieť na jar hrať lepšie a hlavne bodovať," pokračoval ľavonohý záložník.

  Moravany inkasovali v prvej polovici sezóny až 27-krát, čo je po Rači najviac. K bilancii prispel aj domáci debakel s Trnavou B 0:6. "Na tento zápas nespomíname v dobrom, veď súperovi višlo prakticky všetko, na čo siahol a my sa doslova vytrápili. Nehrali sme vyslovene zle, ale spravili sme v úvode štyri chyby a dostali štyri góly," vrátil sa k nepríjemnej domácej prehre 25-ročný Gligič, ktorý na začiatku sezóny vynechal zápasy pre trest po vylúčení a v závere takisto nebol k dispozícii trénerovi Jančovičovi z rodinných dôvodov.

  "Zostáva nám veriť, že na jar sa zlepší naša obrana i útok, chceme jednoznačne stúpať v tabuľke nahor ", zakončil rodák zo Srbského Pančeva, ktorý na Slovensko prišiel v marci 2008, keď ho angažovali Rudňany v 5.lige. Odtiaľ sa po krátkom čase ocitol na skúške v Piešťanoch, no napokon zakotvil v Moravanoch, kde hráva na ľavom krídle doteraz. Mimochodom, Vladimír v Srbsku navštevuje futbalovú akadémiu, takže v budúcnosti z neho zrejme bude futbalový tréner. Hoci kvôli štúdiu do rodnej krajiny cestuje prakticky každý mesiac, na Slovensku ho okrem futbalu drží aj priateľka Danica, s ktorou sú spolu už dva roky.

   Slovo kapitána:

  Ján Moravčík: " Nie sme spkojní s počtom bodov a v závere jesene ani s predvedenou hrou. Spočiatku fungovala obrana dobre, potom sa ale zhoršili. Prišli aj tresty za karty, čo tiež ovplyvnilo výsledky. Kvalita tímu je nižšia ako v minulej sezóne, niektorí mladší hráči sa s touto súťažou zoznamujú."