Choď na obsah Choď na menu
 


 

Kanonier Moravian Vido sa zranil

 

  Futbalovým Moravanom vyšiel v 2. lige západ záver jesene a v rovnakom trende chcú pokračovať aj na jar. Spoluhráčov i trénera Jančoviča však v úvode prípravy vystrašil útočník Lukáš Vido, ktorý utrpel na tréningu nepríjemné zranenie.

MORAVANY NAD VÁHOM. Už pod vedením nového trénera Petra Jančoviča začali futbalisti Moravian zimnú prípravu.Jančovič už pri mužstve raz pôsobil - v roku 2008 koučoval tím počas jesennej časti. Rodák z Beniniec naposledy účinkoval v Topoľčanoch, ktoré viedol v posledných zápasoch jesene, no klub s ním spoluprácu nepredĺžil. „Naše predstavy sa dosť rozchádzali," povedal Peter Jančovič otvorene.

Prípravu pod jeho vedením odštartovali Moravany 11. januára, v minulom týždni absolvovalo mužstvo krátke sústredenie. Od stredy do soboty pobudli Moravančania v Smoleniciach, kde naberali kondíciu a stmeľovali kolektív. Vyvrcholením štvordňovej zaberačky bol prípravný zápas v Piešťanoch, v ktorom Moravany podľahli treťoligistovi 0:1.

Káder zostal počas prestávky pohromade, na skusoch mimo klubu je Michal Otočka. „Posilňovať mužstvo by sme chceli, ale nie do šírky, skôr by sme chceli nájsť jedného schopného útočníka, prípadne hráča, ktorý by priniesol kvalitu," naznačil Peter Jančovič, ktorého rovnako ako svojich spoluhráčov mierne vystrašil najlepší strelec mužstva po jesennej časti Lukáš Vido. Ten na tréningu zle dopadol a bolestivo si narazil lopatku. Pre zranenie necestoval s tímom ani na sústredenie a vynechal aj prípravný zápas v Piešťanoch. „Nemalo by ísť o nič vážne, počítame, že už v tomto týždni sa k nám Lukáš opäť pripojí," priblížil  Jančovič.

S mužstvom chce na jar produkovať dobrý futbal. „Určite chceme, aby sa na našu hru dalo pozerať. Cieľom bude, samozrejme, nazbierať čo najviac bodov, lebo by sme sa radi v tabuľke posunuli o niečo vyššie," zakončil Jančovič.

utorok 26. 1. 2010 13:50 | (pol)  Trnavské noviny