Choď na obsah Choď na menu
 


Moravanci prezimujú na poslednej priečke

 

  Futbalisti OTJ Moravany majú sa sebou najslabšiu sezónu v ére ich účinkovania v tretej najvyššej slovenskej súťaži. V jesennej časti ročníka 2011/2012 nazbierali v pätnástich zápasoch za štyri víťazstvá a jednu remízu iba 13 bodov, preto prezimujú na poslednom 16. mieste tabuľky.

„Do jesennej časti sme išli s víziou dokázať, že aj na dedine sa dá hrať futbal, ktorý je schopný konkurovať mužstvám z miest. Pred sezónou pribudli do mužstva Dirnbach a Kovač z Myjavy a neskôr káder posilnili aj Nachtman a Túri zo Slovana Bratislava. Kováč sa však zranil už v prvom zápase a potom nám chýbal celú sezónu. Bolo jednoducho problémom ho nahradiť. Vedel som, že nebudeme hrať v takejto konkurencii o postup, ale určite som rátal s väčším počtom získaných bodov, ktoré by nás posunuli vyššie z pásma boja o záchranu,“ začal svoje hodnotenie sezóny tréner Andrej Filip.

Samotnú jesennú časť neodštartovali Moravanci dobre, keď v prvom domácom zápase nešťastne prehrali s nováčikom z Dunajskej Lužnej 0:1. To zanechalo na mužstve stopu, no na druhej strane Moravanci dokázali, že im vyhovujú súperi zo špice tabuľky. Z nich dokázali poraziť vedúcu Šaľu 3:2, Šamorín 1:0 a Pezinok 2:0. „Výborný zápas sme odohrali aj na Slovane s tamojšími juniormi, ale bez výsledkového efektu. Mužstvo malo paradoxne veľký problém hrať s tímami rovnakého kalibru, z čoho bolo nakoniec posledné 16.miesto. Našou nevýhodou bolo, že z ihrísk súperov sme nedokázali doviesť ani bod. Najviac ma sklamal zápas v Trnave, kde sme podľahli rezerve Spartaka 0:9, ako aj prehra na ihrisku nováčika zo Serede 1:4. Lepší výsledok som čakal aj v poslednom zápase v Topoľčanoch, no tam sme napokon prehrali tesne 0:1. V domácich zápasoch sme nepodávali vyrovnané výkony a mrzieť nás môže hlavne domáca remíza 3:3 s Vrbovým a hladká prehra s rezervou Nitry v pomere 0:3, na ktorú sme však herne nemali. V zápase s Vrábľami (1:2) sme zasa pykali za chyby v závere zápasu," zhodnotil neúspešnú jeseň A. Filip. Ten dal počas jesene príležitosť 19 hráčom, no paradoxom je, že všetky zápasy neodohral ani jeden z nich. „Mužstvo doplácalo na detaily, kde niektoré góly pôsobili na mňa skoro komickým dojmom. Vizitkou našej útočnej formácie bol jediný gól Gábora a to si hádam pri toľkých možnostiach nezasluhuje žiaden ďalší komentár. Lídrom mužstva sa po zranení Kováča stal Ľuboš Švestka, ktorý dal päť gólov a patril medzi vedúce osobnosti mužstva. V obrane podával štandardné výkony Benko, no na druhej strane sa nedarilo Piovarčimu, ktorý zatiaľ hľadá stratenú formu. V strede poľa mal problémy s adaptáciou Kompas, neskôr sa však rozohral, čo platí aj o pracovitom Gálikovi. Viac sa čakalo od Gligiča, ktorý má veľký herný potenciál. V útoku Dirnbach, Gábor ani Mitošinka nenaplnili očakávania. Posilami, aj keď len posledných šesť zápasov, boli Nachtman a mladý Túri," rozmenil jesennú hru mužstva na drobné jeho hrajúci tréner.

Situácia v moravianskom futbale nie je dobrá, ale ani kritická. Pri minimálnych rozdieloch v tabuľke a v hodnom doplnení kádra sa ešte dá zabojovať o zotrvanie v súťaži. Ľudia v klube na čele s prezidentom OTJ Igorom Kirkom iste urobia všetko, aby sa tretia najvyššia súťaž v Moravanoch udržala. „Cez zimu však musíme doplniť káder vhodnými typmi, pretože niektorí hráči na tretiu ligu nemajú," dodal na záver A.Filip. (Štefan Gregorička, Piešťanský týždeň)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.