Choď na obsah Choď na menu
 


 

  Moravany mohli hrať prvú ligu! 

 

  Druhé miesto je pre futbalové Moravany najlepší výsledok v histórii klubu. Bonusom bola ponuka účinkovať v druhej najvyššej súťaži.

  Moravany. Vydarená jarná časť, v ktorej zverenci trénera Petra Jančoviča prehrali len dva zápasy, vyniesla Moravančanov na druhé miesto. Po pomalšom rozbehu sezóny a kolísavých výsledkoch je toto umiestnenie pre futbalistov od Váhu veľmi lichotivé. " Sami sme nečakali, že to takto dopadne, veď v určitej fáze sezóny sme mali ciele vyhnúť sa bezprostrednému boju o záchranu a nakoniec je z toho druhé miesto. Chlapci na jar hrali veľmi dobre, za výsledky im treba poďakovať. Dôležitý faktor bol aj tréner Jančovič, ktorý stmelil kolektív," zhodnotil ročník prezident klubu Igor Kirka, ktorý si v závere jesene dokonca sadol na lavičku a podujal sa na úlohu kouča. K mužstvu potom angažoval Petra Jančoviča a ten vyžmýkal z hráčov maximum.

  Dirnbach dobrou posilou

  Pred jarnou časťou do tímu prišiel na polročné hosťovanie z Myjavy aj skúsený Marián Dirnbach. Ten sa v Moravanoch rýchlo aklimatizoval a patril medzi základné kamene mužstva. "Aj v kabíne vládla spokojnosť, je to najväčší úspech moravianskeho futbalu. Základom bola dobrá partia, ktorú sme vytvorili," ponúkol svoj pohľad 30-ročný Dirnbach, ktorý hrával Corgoň ligu v drese Nitry, Trenčína, Ružomberka či Interu Bratislava a neskôr v kariére si vyskúšal aj angažmány v Česku, Lotyšsku a Uzbekistane. To, či v Moravanoch zostane, závisí od vôle myjavského klubu. "Uvidíme, ako sa rozhodne majiteľ Myjavy, ja som v Moravanoch spokojný a za príležitosť som určite vďačný," doplnil Dirnbach.

  Zranenia čiernou škvrnou

  Jediným negatívom úspešnej sezóny sú azda zranenia, ktoré kvárili viacerých hráčov. "Túto sezónu boli na operácii a stále sú mimo hry Michal Hambálek, brankár Daniel Haško i Dávid Chebeň," vyratúval Kirka. V prípravnom zápase pred jarnou časťou sa zranil Vladimír Candrák, problémy mali počas sezóny aj Moravčík či Lukáš Kirka, ale aj viacerí ďalší hráči. V závere sezóny sa Moravanom naskytla nečakaná šanca. Klub mohol pôsobiť vo vyššej súťaži, hoci obsadil "až" druhé miesto. "Dostali sme ponuku z prvej ligy, keďže Púchov zatiaľ nedoručil prihlášku, a tak podla regúl môže postúpiť aj druhý tím. My sme to však minulý štvrtok odmietli, predsa len cestovať na východ a zabezpečiť celkovo finančne druhú najvyššiu súťaž by bolo náročnejšie. Naším hlavným cieľom je hrať naďalej dobrý futbal," zakončil Igor Kirka.

   MY TRNAVSKÉ NOVINY 14.6.2010                                                                       (POL)