Choď na obsah Choď na menu
 


Moravany v generálke na ligu víťazne

 

  Na ihrisku v Pečeňanoch nastúpili v sobotu 5.marca futbalisti OTJ Moravany n/V v poslednom prípravnom zápase proti mužstvu FK Spartak Bánovce n/B, účastníkovi tretej ligy. Obidve mužstvá nasadili najmä v 1. polčase pomerne vysoké tempo a hostia si v priebehu desiatich minút vypracovali tri gólové príležitosti, ktoré však pozorný brankár Bohunský zneškodnil. Spartakovci vystrelili na súperovu bránu v 33. min., ale delovka Božika len tesne minula bránu hostí. Ešte jednu šancu mal Škorec, avšak netrafil bránu. V druhom polčase dokázali Moravanci strelecky využiť dve hrubé chyby domácich na góly. Najväčšiu šancu znížiť mal Škorec, ale jeho samostatný prienik brankár hostí zmaril. Po zbytočne obojstranne nervóznom závere zápasu sa už skóre nezmenilo a Moravany tak zvíťazili v generálke na ligu 2:0. Bolo to ich siedme víťazstvo v zimnej príprave z desiatich odohratých zápasov, keď sa im podarilo zdolať corgonligistu MFK Ružomberok, či prvoligistu FK Púchov, jeden zápas remizovali a dvakrát prehrali so Spartakom Trnava.

Pre europrofit tréneri oboch celkov po zápase povedali:

MILAN JANEGA, tréner Spartaka: „Bol to kvalitný súper, ktorý nás preveril najmä v obrannej činnosti. Rozhodne lepší bol 1. polčas keď sme si po úvodnom nápore hostí vytvorili aj dve gólové príležitosti. Naopak, po obrátke naše dve školácke chyby v obrane lepšie technicky disponovaní hostia potrestali gólmi. Samostatný prienik mal Škorec premeniť. Rozhodne tento zápas splnil svoje poslanie vrátane výsledku, keďže hostia v príprave zdolali Trnavu i Ružomberok." 

ANDREJ FILIP, tréner Moravian: „Lepšie sme hrali do prestávky keď sme mali dať z 3 čistých šancí góly. Bol to typický prípravný zápas s množstvom chýb na oboch stranách, pretože viacerí hráči bojujú o miesto v základnej zostave a veľa času už nezostáva. Bánovčania s týmto omladeným celkom, ktorý sa potrebuje zohrať, potrápia veľa súperov.“

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.