Choď na obsah Choď na menu
 


Osem zápasov bez streleného gólu

 

  V uplynulom súťažnom ročníku obsadili futbalisti Moravian nad Váhom v západnej skupine druhej ligy vynikajúce druhé miesto. Po jesennej časti novej sezóny figurujú Moravanci so 16 bodmi na 13. priečke a od posledného miesta ich delia iba tri body. Umiestnenie je veľkým sklamaným nielen pre fanúšikov, ale aj pre funkcionárov OTJ.

  Svedčia o tom aj slová prezidenta klubu Igora Kirku: " Jeseň sme začali celkom dobre, no jej záver bol doslova katastrofou. Sklamali sme nielen v útoku, keď sme v posledných piatich zápasoch nedali ani jeden gól, ale hlavne v obrane, keď sme inkasovali až 18 gólov. A to sme ešte remizovali v Nových Zámkoch 0:0." Aj vinou štyroch vysokých prehier zo záveru jesene majú Moravanci druhú najslabšiu obranu v súťaži. Trápili sa aj v útoku, kde im chýbala hravosť a moment prekvapenia. Aj preto sa na každý gól doslova narobili. Menej gólov než oni (osem) dali už len hráči Jaslovských Bohuníc. Najlepším strelcom OTJ bol s tromi gólmi Olej. "Nehovorím, že vo všetkých zápasoch sme hrali zle, veď vonku sme uhrali tri bezgólové remízy a doma sme zdolali mužstvá z hornej polovice tabuľky - Nitru "B", Vráble a Nové Mesto nad Váhom. V poslednej tretine jesene ma však mužstvo totálne sklamalo, na čom nesie vinu aj tréner Jančovič, pretože na mužstve sa prejavila slabšia pripravenosť. Hráčom chýbala bojovnosť, ktorou sme boli známi v predchádzajúcich ročníkoch. Bez nej sa vyhrávať nedá ," netajil svoju nespokojnosť s jesennými výkonmi šéf klubu. Jedným dychom však dodal, že po jeseni nastanú v kádri výrazné zmeny a výmena bude aj na trénerskom poste.

  V lete odišli z mužstva bratia Otočkovci, Hambálek, Dirnbach, po autohavárii nehrával ani P. Kotula. Mladým hráčom sa tieto opory nahradiť nepodarilo, preto sa Moravanci tešili na jar len štyrikrát z víťazstva. Bodové rozdiely v dolnej polovice tabuľky však nie sú veľké, veď na siedme Vrbové strácajú Moravanci len štyri body, na ďalšiu trojicu tri a Bernolákovo s Račou sú pred nimi len o skóre. Na druhej strane ich od posledných juniorov Slovana delia len tri body - teda jedno víťazstvo.

  (zdroj: Piešťanský týždeň, Rudolf Zelenay, (šg))