Choď na obsah Choď na menu
 


Púchov odstúpil z III.ligy západ 

  Slovenský futbalový klub FK Púchov na základe rozhodnutia štatutárnych predstaviteľov už nebude z ekonomických dôvodov pokračovať v tretej najvyššej slovenskej súťaži III. lige - skupine Západ v sezóne 2011/2012. Zástupcovia tímu z Považia na čele s vlastníkom a majiteľom klubu Jaroslavom Rosinom a riaditeľom FK Ľubomírom Taldom o svojom odstúpení informovali členov športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ). Agentúre SITA túto skutočnosť potvrdil v piatok predpoludním Dušan Kučera z ŠTK SFZ.

"Púchovské A-mužstvo, ktoré hralo v tretej lige, kvôli nedostatku finančných prostriedkov, potrebných na činnosť klubu, už nebude pokračovať v tejto súťaži. Pokiaľ ide o mládežnícke tímy, tie by mali odohrať na jar všetky svoje zápasy a riadne dokončiť súťažný ročník 2011/2012. Snažili sme sa v klube zo všetkých síl. Urobili sme maximum pre to, aby seniorské mužstvo mohlo dohrať túto sezónu. Po finančnej stránke sa to však nedalo ďalej utiahnuť," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA riaditeľ FK Púchov Ľubomír Talda.

Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu anuluje všetky dosiahnuté výsledky púchovského klubu v jesennej časti ročníka 2011/2012 a zároveň sa podľa toho upraví aj tabuľka. Kluby, ktoré mali v jarnej časti odohrať zápasy s FK Púchov, majú voľný žreb. Púchov je považovaný za zostupujúci tím z III. ligy - skupiny Západ. V tabuľke tretej najvyššej futbalovej súťaže figuroval FK Púchov aktuálne na 11. mieste spomedzi šestnástich účastníkov. V mužstve z Považia odvrátili už na jeseň hrozbu predčasného vylúčenia. Púchovčanov sužovali rovnako ako v uplynulom ročníku 2010/2011 ekonomické problémy a dva ich jesenné duely (v Šamoríne a Moravanoch) musela ŠTK SFZ pre nevycestovanie výpravy skontumovať s výsledkom 3:0 a priznaním troch bodov pre spomenutých púchovských súperov.

"Už v minulom súťažnom ročníku i teraz na jeseň sme mali ekonomické problémy, ktoré sa aj medializovali. Situácia sa opakovala, už to bolo neúnosné. Registrujeme podlžnosti voči rozhodcom, záväzky sú aj voči hráčom a trénerom. Jednoducho sa nedalo pokračovať," poznamenal ďalej Ľ. Talda.

Na otázku, či toto odstúpenie seniorského A-mužstva z III. ligy znamená aj definitívny koniec futbalu v Púchove, riaditeľ FK odpovedal: "Nevylučujem to, všetko je možné. Sú to tvrdé slová, ale je to bohužiaľ realita. Na druhej strane uvidíme, čo bude v lete, aká bude v Púchove situácia. V tejto chvíli sa mi skutočne ťažko vyjadruje na túto tému."

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.