Choď na obsah Choď na menu
 


 

        V tieni futbalových paragrafov

 

          V horúcom kotli nervov       

 

   Majstrovské stretnutie VI.ligy Západ medzi Moravanmi a Koválovom jeho aktéri nedohrali. Hlavný rozhodca Ľudovít Hrabovský po porade s čiarovým rozhodcom Kolomanom Harčom v 56. minúte zápas ukončil. Isteže ste zvedavý prečo?

   Už v 32. minúte viedli hostia 3:0. Podľa tvrdenia delegáta zásluhou umnej hry. Domácich prevyšovali v technike i taktike a góly dosiahli z rýchlych útokov cez odkrytú obranu domácich. Ale tak, ako to už v zápale hry býva, domáci hráči ( Tibor Tomášik a Martin Javorka) súpera podrazili, za čo dostali žlté karty. Nešportovo sa správali aj hráči hostí Mário Demo a Pavol Hutta, ktorí tiež uvideli žlté karty. Na mnohých zápasoch sa to síce stáva a hoci je to neospravedlniteľné, netreba ešte nad tým zalamovať rukami.

   Zápas sa teda vyvíjal pre domácich krajne nepriaznivo. Ibaže v priebehu 15 minút nariadil rozhodca proti hosťom tri pokutové kopy! Tým domáci stav stretnutia vyrovnali (dva premenil domáci brankár Jaroslav Marek, ktorý vzápätí prišiel do konfliktu  s brankárom hostí). Pri treťom odpískaní pokutového kopu, ktorý podľa hráčov hostí už vôbec nebol objektívny, začal štadión vrieť. Keď jeden z hráčov domácich fauloval hosťujúceho hráča, pokúsil sa to vyriešiť hráč hostí Patrik Šimek - zasa nešportovo. Na pomoc mu dobehol jeho brat Alexander Šimek, ktorý (podľa tvrdenia rozhodcov i delegáta) inzultoval čiarového rozhodcu Kolomana Harču tak, že ho chytil za dres a potom pod krk. Do krajne nešportového diania sa zapojil aj tréner hostí, otec bratov Šimkovcov, ktorý ešte s dvoma civilmi, sediacimi na lavičke hostí, vybehol na ihrisko.  Okolo rozhodcov sa zhrčili hostia a nebyť toho, že boli medzi nimi i rozumní hráči, mohlo hádam prísť aj k inzultácii hlavného rozhodcu. Domáci sa od celej záležitosti od začiatku až do konca stretnutia dištancovali.

   Hostia tvrdia, keby bolo potrebné proti nim odpískať ešte šesť pokutových kopov, aj to by sa bolo bývalo stalo. Domáci zasa oponujú, že tri pokutové kopy boli odpískané regulárne, nech sa to zdá komukoľvek nepravdepodobné. Hostia sa prisahajú, že žiadnu inzultáciu nevideli a podľa nich rozhodne k nej nedošlo! Pokutové kopy vyvolali u nich nervozitu a pocit krivdy. K tomu sa pridalo ešte aj to, že údajne hlavný rozhodca neukončil stretnutie na ihrisku, ale v kabíne!

   Tak ako má každá minca dve strany, malo ich aj toto stretnutie. O tom, kto má alebo nemá pravdu, rozhodne najbližšie zasadanie DK ZsFZ na budúcu stredu.

Hlas ľudu, 27.august 1994, autor: Miroslav Košťány

 

Pozn.: Zápas sa nakoniec po rozhodnutí DK ZsFZ opakoval, keď DK dospela k názoru, že nebola naplnená podstata inzultácie. V opakovanom zápase, ktorý sa opäť niesol v nervóznom duchu, Moravany porazili Koválov 2:1, keď víťazstvo domácim zabezpečil dvoma gólmi Miroslav Halás. 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.