Choď na obsah Choď na menu
 


 

  V práve skončenej jesennej časti vyšších regionálnych futbalových súťaží mal náš okres v západnej skupine druhej ligy dvoch zástupcov. Z nich si lepšie počínali futbalisti OTJ Moravany, ktorí skončili s 19 bodmi na 11.mieste spomedzi 16 mužstiev.

 Hneď na úvod treba povedať, že v Moravanoch nad Váhom čakali po minuloročnej piatej priečke lepšie umiestnenie. A to ešte súčasnú jedenástu priečku zachraňovali hráči OTJ až v úplnom závere súťaže. Tréner Miloš Lintner staval svoju taktiku hlavne na defenzíve, čo sa prejavilo negatívne už v piatom kole súťaže. Výkonnosť mužstva totiž mala klesajúcu tendenciu. Na ihrisku Slovana Bratislava "B" ešte uhrali Moravanci cennú remízu, no potom to s nimi šlo dolu vodou. V ôsmom kole prehrali doma s Novým Mestom nad Váhom, hoci tento zápas dohrávalo s desiatimi hráčmi. V nasledujúcom kole doplatili na streleckú  impotenciu v Dunajskej Strede, kde podľahli rezerve DAC-u 0:1. Ešte slabší výkon podali Lintnerovi zverenci v domácom zápase so zachraňujúcou sa Račou, keď remízu 1:1 zaznamenali len vďaka gólu z pokutového kopu. Po zaslúženej prehre v Senci však každý čakal, že v domácom súboji s rezervu Spartaka Trnava budú hrať lepšie  a konečne zabodujú. Po prehre 0:1 však klesli na 14. miesto. To bol dôvod, prečo sa prezident klubu Igor Kirka rozhodol odvolať trénera Lintnera a vo zvyšných dvoch zápasoch viedol mužstvo sám. Pod jeho vedením zdolali Moravanci posledný Topvar Topoľčany vysoko 5:1 a potom si priviezli tri body aj z ihriska favorizovanej Nemšovej. Opäť sa potvrdilo, že futbal sa hrá nielen nohami, ale aj hlavou. Za dvoma víťazstvami netreba hľadať žiadny čarovný prútik Igora Kirku, ale to, že hráči si konečne uvedomili, že za vytvorené podmienky, ktoré v klube majú, musia odviesť aj primeraný výkon.

   Počas jesene v Moravanoch viac čakali od útočníkov. Celkový počet 22 strelených gólov síce nie je zlý, veď len prvé dve mužstvá ich dali viac, no treba si uvedomiť, že deväť gólov dali Moravanci v posledných dvoch kolách. Česť útočníkov zachraňoval Lukáš Vido s desiatimi presnými zásahmi. Sklamali obrancovia. Tí vyprodukovali veľa chýb a nebyť spoľahlivého brankára Haška, mohli inkasovať viac než 19 gólov.
   Slovo sme dali kapitánovi mužstva, Silvestrovi Otočkovi: " Samozrejme, že súčasné umiestnenie nás mrzí. Začali sme síce dobre, no po zápase s Novým Mestom sa to začalo obracať v náš neprospech. Vzhľadom na kvalitu mužstva sme mali určite na lepšie umiestnenie. Bude záležať od nového trénera, či mužstvo znova herne naštartuje."

                                                                                   Rudolf Zelenay (zdroj:Piešťanský týždeň)