Choď na obsah Choď na menu
 


 OTJ Moravany

V druholigových Moravanoch s umiestnením po jesennej časti nepanuje spokojnosť, futbalisti od Váhu sa výsledkovo dlho trápili a aj v tomto prípade si to odskákal kouč - Miloš Lintner.

 

MORAVANY NAD VÁHOM. „Nehrali sme systémom, na aký máme typy hráčov, preto som sa rozhodol hlavného trénera odvolať," vysvetľuje prezident klubu Igor Kirka, ktorý mužstvo v posledných dvoch stretnutiach jesene viedol z lavičky. Moravany pod jeho vedením strelili až deväť gólov, pripísali si šesť bodov a priblížili sa viac k tímom v strede tabuľky.

Ak je trénerom prezident, mužstvu sa darí, uvažuje Igor Kirka, že by si svoj záskok na mieste kouča predĺžil aj v jarnej časti? „Určite nie. S novým, mladým trénerom sme už na 90 % dohodnutí," potvrdil naše informácie, no meno stále nekonkretizoval.

Vďačný Moravanom

Najlepším strelcom Moravanian i celej súťaže je spolu s Novomešťanom Ščepkom útočník Lukáš Vido, ktorý je pri Váhu na hosťovaní zo Spartaku Trnava. „Vo februári som bol bez klubu, angažovali ma napokon Moravany. Pánovi Kirkovi som vďačný, že veril v moje schopnosti," začal Vido, ktorý predtým pôsobil v Lučenci a začiatkom roka absolvoval skúšku aj v Hradci Králové.

„Sezónu sme začali dobre, potom však vo viacerých zápasov hrali nekompletní a smoliarsky sme prehrávali zápasy. Na konci sa to zlepšilo a to by sme si chceli preniesť aj do jarnej časti," povedal 25-ročný kanonier, ktorý si trúfa zabojovať o kráľa strelcov druhej ligy a nastrieľať v odvetnej časti minimálne toľko gólov ako na jeseň. „Prečo nie? Futbal ma opäť baví a našťastie mi to do brány celkom padá. Na jar budeme, dúfam, úspešnejší, veď s týmto kádrom musíme byť v tabuľke vyššie" doplnil Vido.

Zostane?

Nejasné však zostáva, či šikovný zakončovateľ zostane v Moravanoch, hosťovanie sa mu totiž končí v závere roka. „Samozrejme, že by som si rád zahral aj vyššiu súťaž, ale ak to nevyjde, nebude mi to prekážať. V Moravanoch máme vytvorené výborné podmienky a rád mužstvu na jar pomôžem," vyhlásil. Vido však môže obliecť aj červeno-čierny dres Spartaka, kde má platný kontrakt. „Hrať ligu za Trnavu bol vždy môj sen. Pravdepodobnejšie ale je, že Spartak ma dá znova na hosťovanie. Poslednou možnosťou je prestup do zahraničia, v taktom prípade som podľa zmluvy s Trnavou voľným hráčom," vysvetlil Vido, ktorého odchod by pre Moravany znamenal stratu hlavnej útočnej sily, a tak nečudo, že sa v klubu usilujú o jeho zotrvanie.

štvrtok 19. 11. 2009 22:12 | Martin Poláš (Trnavské noviny)