Choď na obsah Choď na menu
 


TJ Slovan Veľké Orvište - OTJ MORAVANY 0:1 (0:0)

1. 9. 2010
Žiaci vyhrali vo Veľkom Orvišti 1:0

 

  Veľké Orvište - Úvodných 5 minút zápasu patril domácim, ktorí pritlačili hostí na ich polovicu. Hostia úvodný tlak vydržali a hra sa postupne vyrovnala. Obe mužstvá si dávali pozor na zadné dvierka a aj preto sa hralo prevažne medzi šesťnástkami. Moravanci sa prezentovali kombinačným futbalom. Blízko k úvodnému gólu bol hosťujúci Vavro, ale v 5-ke bol málo dôrazný. V závere prvého dejstva domáci vyslali niekoľko jedovatých striel na bránu hostí. Jedna z nich len tesne minula pravý horný roh Blahutovej brány. Na opačnej strane sa ocitol v dobrej pozícii Polonský, ale jeho zakončenie bolo nedôrazné. V druhom polčase vypadol zo zostavy hostí pre zranenie Žák, čo bola pre hostí citeľná strata. Mladučkým chlapcom z Moravian začali ubúdať sily. Takmer celý druhý polčas sa hral pevažne na ich polovici, pričom do útoku vyrážali len ojedinele. Veľké Orvište nedokázalo nájsť recept na prekonanie pozornej a obetavo hrajúcej obrany hostí a o gól sa pokúšali aj niekoľkými strelami z diaľky, ktorým však chýbala presnosť. V niektorých situáciách stála na strane hostí aj šťastena. V závere stretnutia využil chybu pri rozohrávke domácich hráčov Zenko, ktorý chladnokrvne obišiel aj brankára a s prehľadom vsietil jediný gól zápasu. Výborný výkon podal aj skúsený rozhodca Záhurančík st.

  Zostava OTJ: Blahuta - Babulík, Pekarovič, Kusý, Bírešík (Toráč) - Vavro, Valach, Hrnčiar D., Zenko - Polonský, Žák ( 36. Chmelina)  

  Gól: 64. Zenko

  Hlasy po zápase:  

  Andrej Adamčík (tréner OTJ Moravany): "S výsledkom aj s hrou som spokojný. Druhý polčas boli na ihrisku mladší hráči, ročníky 1999, 2000, ba aj 2001, pre ktorých je klasické futbalové ihrisko ešte veľké a aj preto im v závere dochádzali sily. V prvom polčase hral ešte Kristián (Žák), ktorý dokázal vpredu podržať loptu. V tíme sú štyria - piati veľmi talentovaný mladí chlapci, s ktorými sa oplatí pracovať".

  Patrik Valach (dnes vedúci mužstva OTJ): "Chlapci hrali veľmi dobre. V závere to bol nervák. Samko Zenko to pri tom góle urobil perfektne". 

V.Orvište-Moravany (ž)

Výsledky 1. kola: 

Banka Chtelnica 1:7
Dubovany Malženice 3:0
Veľké Orvište     OTJ Moravany 0:1
Krakovany Žlkovce 7:0
Vrbové Madunice 1:7
Drahovce Trakovice 2:0
Siladice Dvorníky-Bojničky 1:3